ανομοιοι αξιωματικοι σκακι
 
 
Σε παρτίδες που προκύπτουν θέσεις με ανόμοιους αξιωματικούς υπάρχουν αρκετές ιδιαιτερότητες και χρειάζεται ειδικός χειρισμός αυτών των θέσεων. 
 
 
Δείτε παρακάτω 3 βασικούς κανόνες για αυτές τις θέσεις
 

1) Στο μέσον οι ανόμοιοι αξιωματικοί ευνοούν τον επιτιθέμενο

Καθώς οι δυο αξιωματικοί δεν αντιπαρατίθενται, η επιτιθέμενη πλευρά έχει μεγάλο πλεονέκτημα στο χρώμα των τετραγώνων του αξιωματικού της. Πρακτικά η επιτιθέμενη πλευρά έχει ένα κομμάτι παραπάνω σε αυτά τα τετράγωνα γιατί ο αντίπαλος αξιωματικός δεν μπορεί να τα ελέγξει.
 

2) Στο φινάλε οι ανόμοιοι αξιωματικοί ευνοούν τον αμυνόμενο

Αν η παρτίδα φτάσει στο φινάλε δεν υπάρχει πρόβλημα στον αμυνόμενο με τον βασιλιά του. Αντιθέτως μπορεί πολύ συχνά να δημιουργήσει φρούριο στο χρώμα του Αξιωματικού τοποθετώντας και τα υπόλοιπα κομμάτια και πιόνια στο ίδιο χρώμα. Με αυτό τον τρόπο καθίσταται πρακτικά ανενεργός. Υπάρχουν πολλά φινάλε ανόμοιων Αξιωματικών που ακόμα και με 2 πιόνια λιγότερα, ο αμυνόμενος καταφέρνει να κάνει ισοπαλία. Αν έχετε λοιπόν ανόμοιους Αξιωματικούς σε χειρότερη θέση τότε επιδιώξτε ανταλλαγές.
 

3) Σωστή τοποθέτηση των πιονιών

Αν η παρτίδα είναι στο μέσο, καλό θα είναι να τοποθετήσετε τα πιόνια σας στο χρώμα του αντίθετου Αξιωματικού για να τον περιορίσετε και να έχετε ενεργητικό τον δικό σας Αξιωματικό. Στο φινάλε, η επιτιθέμενη πλευρά γενικά πρέπει να προσπαθήσει να μπλοκάρει τα αντίπαλα πιόνια στο χρώμα του Αξιωματικού της για να τους επιτεθεί. Αντίθετα, η αμυνόμενη πλευρά πρέπει να τα τοποθετήσει στο ίδιο χρώμα με τον δικό της Αξιωματικό για να τα προστατεύει.
 
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε: