σκακι στο σχολειοΗ Ακαδημία Σκάκι πιστεύει στην αξία  του προγράμματος  «Σκάκι στα Σχολεία» σε Δημοτικά και Γυμνάσια  και αναλαμβάνει μαθήματα σκάκι σε σχολεία που ενδιαφέρονται να το εντάξουν σαν εξωσχολική δραστηριότητα με τη βοήθεια Συλλόγων Γονέων. Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα την τελευταία 15ετία στα πρότυπα άλλων κρατών (Αγγλία, Τουρκία, Αρμενία κτλ.)  με μεγάλη επιτυχία, καθώς εκατοντάδες παιδιά από σχολεία όλης της Αττικής έχουν μυηθεί στα μυστικά του σκακιού από τους προπονητές της Ακαδημίας Σκάκι.

 

Πιστεύουμε ότι το σκάκι είναι εξαιρετικά χρήσιμο διδακτικό εργαλείο για τα σχολεία γιατί :

  • Αναπτύσσει τις μαθησιακές ικανότητες των μαθητών
  • βοηθά στην όξυνση της μνήμης και της ευφυΐαςστην ικανότητα για  συγκέντρωση και στη λήψη πειθαρχημένων αποφάσεων
  • αναπτύσσει ισχυρές φιλίες λόγω κοινών ενδιαφερόντων μεταξύ παιδιών διαφορετικών τμημάτων και ηλικιών
  • Δημιουργεί ομαδικό πνεύμα συνεργασίας και συναγωνισμού μέσω σχολικών αγώνων


Οι προπονήσεις είναι συνήθως 1 ώρα την εβδομάδα σε γκρουπ των 8-12 παιδιών χωρισμένα ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία τους. Υπάρχει οργανωμένη διδακτική ύλη με τη χρήση του βιβλίου μας «Τα Πρώτα Βήματα Στο Σκάκι» καθώς και με επιπλέον υλικό σε φυλλάδια (θεωρία και ασκήσεις). Τα παιδιά συμμετέχουν σε Ατομικά Σχολικά Πρωταθλήματα και σε Ομαδικά Σχολικά Πρωταθλήματα εκπροσωπώντας το Σχολείο τους στα περιφερειακά πρωταθλήματα Αττικής.


Εάν Επιθυμείτε να εντάξετε το σκάκι στις εξωσχολικές δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων του σχολείου σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ακαδημία Σκάκι.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε: