Έχετε τη δυνατότητα να παίξετε σκάκι με αντίπαλο τον υπολογιστή σε διάφορα επίπεδα καθώς και να αναλύσει μια συγκεκριμένη θέση. Μπορείτε να διαλέξετε λευκά ή μαύρα πατώντας το κουμπί στο κάτω δεξιά μέρος της σκακιέρας.

Κώστας Τσιάμης

 

Ο Κώστας Τσιάμης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 9 Απριλίου του 1983. Την πρώτη του επαφή με το σκάκι την είχε σε ηλικία 7 ετών, στο σύλλογο “Πνευματικό Κέντρο Δήμου Νέου Ψυχικού” του οποίου υπήρξε αθλητής. Η εξέλιξη του ήταν γρήγορη και σε ηλικία 9 ετών κατέκτησε τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα στην Γ’ Δημοτικού. Από τότε είχε πολλές ατομικές επιτυχίες με σημαντικότερες την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδος Εφήβων το 2001 και του Πρωταθλήματος Αττικής Ανδρών το 2005. Σε ομαδικό επίπεδο αγωνίστηκε την περίοδο 1994-1997 στην “Ένωση Ποντίων Μελισσίων” και από το 1998 μέχρι και το 2013 αγωνίστηκε στην Α Εθνική με τον “Ε.Ε.Σ. Κορυδαλλού”. Από το 2014 είναι παίκτης στην ομάδα «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού». Σημαντικότερη διασυλλογική επιτυχία του ήταν η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδος Α΄ Εθνικής κατηγορίας το 1998 και η 3η θέση το 2011.

Υπήρξε μέλος της Προεθνικής και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε αρκετά Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Κατέχει τον Ελληνικό τίτλο του Ομοσπονδιακού Μαιτρ και τον Διεθνή τίτλο του Fide Master.

Στον προπονητικό τομέα έχει μεγάλη εμπειρία και έχει συνεργαστεί τα τελευταία 20 χρόνια με πολλά Σχολεία, Συλλόγους, Δήμους και Αθλητικούς Οργανισμούς.

Είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο προπονητών της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ). To 2015 απέκτησε τον ανώτερο επαγγελματικό τίτλο προπονητή σκάκι "FIDE Trainer" από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE)Το 2020 φοίτησε στη Σχολή Προπονητών Σκάκι της ΓΓΑ, πήρε επαγγελματική πιστοποίηση και εγγράφηκε στο μητρώο πιστοποιημένων προπονητών σκάκι της ΓΓΑ.

Είναι μέλος της Επιτροπής Σχολικού Σκακιού της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (ΕΣΣΝΑ).

Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ασχολείται με το Digital Marketing.

ΤΙΤΛΟΙ

2007 Διεθνής τίτλος Fide Master (FM)
2001 Τίτλος Ομοσπονδιακού Mαίτρ (OM)
1999 Τίτλος Υποψηφίου Μαίτρ (YM)

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

2005 1η θέση στο Πρωτάθλημα Ανδρών Αττικής
2003 2η θέση στο Πρωτάθλημα Ανδρών Αττικής
2001 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων
2000 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων
2000 1η θέση στο Πρωτάθλημα Εφήβων Αττικής
1999 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων
1999 1η θέση στο Πρωτάθλημα Παίδων Αττικής
1999 1η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα (Λύκεια)
1998 1η θέση στο Πρωτάθλημα Εφήβων Αττικής
1998 1η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα (Γ΄ Γυμνασίου)
1997 1η θέση στο Πρωτάθλημα Παίδων Αττικής
1997 3η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα (B’Γυμνασίου)
1995 1η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα (ΣΤ’Δημοτικού)
1992 2η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα (Γ΄Δημοτικού)

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

2011 3η θέση στο Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας με τον Ε.Ε.Σ Κορυδαλλού
1998 1η θέση στο Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής Κατηγορίας με τον Ε.Ε.Σ. Κορυδαλλού


ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Συμμετοχές σε πολλά Διεθνή τουρνουά και μέλος Εθνικών αποστολών σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα Παίδων, Εφήβων και Νέων


ΕΛΟ

Μέγιστη Διεθνής  αξιολόγηση ELO  : 2312
Μέγιστη Ελληνική αξιολόγηση ELO : 2285

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Προπονητής 10 χρόνια στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Κορυδαλλού (2001-2010)
Προπονητής και έφορος αγώνων του αθλητικού συλλόγου «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» από το 2009 έως σήμερα
Προπονητής τμημάτων προχωρημένων ενηλίκων και ανηλίκων σε σκακιστικούς συλλόγους
Ιδιαίτερα μαθήματα κατ’ ιδίαν και μέσω Ιντερνετ
Συνοδεία μαθητών σε Νεανικά και Σχολικά Πρωταθλήματα
Συγγραφέας του βιβλίου «Τα Πρώτα βήματα στο Σκάκι» (Κώστας Τσιάμης & Γιάννης Kατσίρης, 2010)
Συνεργασία με Συλλόγους Γονέων τα τελευταία 20 χρόνια σε πολλά Δημοτικά Σχολεία της περιφέρειας Αθηνών

 

 Τι είδους συσκευή και λειτουργικό χρειάζομαι για να    παρακολουθήσω μαθήματα σκάκι online?

Ο μαθητής μπορεί να χρησιμοποιεί σταθερό υπολογιστή,  laptop, tablet ακόμα και κινητό. Το λειτουργικό μπορεί να είναι Windows, Mac ή Unix

Η προπόνηση γίνεται 1-1?

Ναι, η προπόνηση είναι ατομική και ο προπονητής καλύπτει τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε μαθητή. Μόνο σε ειδικές  περιπτώσεις μπορεί να γίνει προπόνηση για 2 ή μέχρι 3 άτομα, κατόπιν συνεννόησης αν οι μαθητές είναι στο ίδιο επίπεδο ή ακολουθούν συγκεκριμένη προπόνηση.

Είναι τα μαθήματα σκάκι online το ίδιο με τα μαθήματα από κοντά?

Ο προπονητής και ο μαθητής έχουν κοινή σκακιέρα που βλέπουν στον υπολογιστή τους. Σε συνδυασμό με οπτικοακουστική επικοινωνία το μάθημα είναι ακριβώς όπως και αν γινόταν ιδιαίτερο μάθημα στο χώρο σας.


Ποια είναι η δομή ενός τυπικού μαθήματος?

Κάθε μάθημα είναι διδακτικό και ταυτόχρονα ενδιαφέρον συνδυάζοντας ευρεία γκάμα θεμάτων όπως, ανοίγματα, στρατηγική, συνδυασμούς, παρτίδες κορυφαίων σκακιστών, φινάλε και πολλά άλλα. Πολλές φορές ο προπονητής παίζει απευθείας παρτίδες online σαν πρακτική εφαρμογή και κατόπιν αναλύει την παρτίδα με τον μαθητή.


Δίνεται υλικό για μελέτη στο σπίτι?

Ναι, σε κάθε μάθημα δίνονται με email σημειώσεις από όσα συζητήθηκαν στο μάθημα, καθώς και περισσότερο υλικό για προσωπική μελέτη. Επίσης δίνονται ασκήσεις τόσο τακτικής όσο και στρατηγικής. Φυσικά ο ρυθμός των μαθημάτων εξαρτάται και από τον μαθητή, αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει επαρκές υλικό για μελέτη μέχρι το επόμενο μάθημα.

 

 

 

 

 

 

 

 Ποιο είναι το κόστος για τα online μαθήματα σκάκι?

Το κόστος των μαθημάτων εξαρτάται από το επίπεδο του μαθητή, τις εξατομικευμένες του ανάγκες, την συχνότητα των μαθημάτων και από το πακέτο που έχει συμφωνηθεί.

 

 

 Πως γίνεται η πληρωμή?

Μπορεί να γίνει με Visa, MasterCard, PayPal ή κατάθεση στην τράπεζα σε αριθμό λογαριασμού.


 

 

 

 

 

Πλάνο Μαθήματος

 

Ο προπονητής δείχνει διάφορες παρτίδες και θέσεις ανάλογα με το θέμα. Υπάρχει κοινή σκακιέρα που βλέπουν τόσο ο μαθητής όσο και ο προπονητής καθώς και οπτικοακουστική επικοινωνία με skype ή πρόγραμμα όπως το TeamViewer. Το μάθημα για ευκολία μπορεί να γίνει και στην πλατφόρμα του chess.com. Ο μαθητής έχει χρόνο να σκεφτεί και να πει τις δικές του ιδέες για κάθε θέση. Τα μαθήματα σκάκι είναι προσεκτικά σχεδιασμένα για να καλύπτουν μεγάλο φάσμα ανάλογα το επίπεδο του διδασκόμενου καθώς και το θέμα που αφορά διάφορες φάσεις τις παρτίδες δηλαδή το άνοιγμα, το μέσο ή το φινάλε

 

Παρτίδες για πρακτική εξάσκηση

 

Ο μαθητής μπορεί να παίξει παρτίδες με τον προπονητή στις οποίες ακολουθεί πάντα ανάλυση των λαθών καθώς και υποδείξεις για καλύτερες κινήσεις και σχέδια. Υπάρχει η δυνατότητα ο μαθητής να παίζει online με κάποιον αντίπαλο και να του προτείνονται κινήσεις, να αναλύονται και να εξηγούνται οι ιδέες πίσω από αυτές.

                                           

Μελέτη για το επόμενο μάθημα

 

Δίνονται στο τέλος κάθε μαθήματος  σημειώσεις και ασκήσεις με email που βοηθούν το μαθητή να κατανοήσει τις έννοιες που αναπτύχθηκαν στο μάθημα. Υπάρχει συγκεκριμένη διδακτική ύλη ανάλογα το επίπεδο με στόχο την γρήγορη σκακιστική βελτίωση. Μπορείτε να δείτε δείγμα αυτής της ύλης στην ενότητα του site "Μαθήματα Σκάκι". 

 

Ανάλυση παρτίδων

 

Για αρχάριους και προχωρημένους σκακιστές αθλητικών συλλόγων, μετά από κάθε τουρνουά γίνεται ανάλυση των παρτίδων. Με βάση τα συμπεράσματα από αυτές τις παρτίδες δίνονται συμβουλές για τις αδυναμίες στο παιχνίδι του μαθητή ώστε να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα στα επόμενα τουρνουά.   Επίσης μπορεί να αλλάξει η δομή των μαθημάτων για να καλυφθούν ταχύτερα αυτές οι αδυναμίες.               

 

Διάρκεια και κόστος μαθημάτων

 

Η διάρκεια κάθε μαθήματος είναι συνήθως 1,5 ώρα. Όμως για αρχάριους παίκτες μπορεί το μάθημα να είναι 1 ώρα, ενώ για προχωρημένους σκακιστές να είναι 2 ώρες. Το κόστος των μαθημάτων εξαρτάται από το επίπεδο και την συχνότητα τους. Επίσης υπάρχουν οικονομικές προσφορές για πακέτα μαθημάτων με προεξόφληση.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε: