παιχνιδια σκακι online

 Όλο και περισσότεροι σκακιστές και απλοί φίλοι του παιχνιδιού αναζητούν πλέον κάποιο site για παιχνίδια σκάκι online. Η ανάπτυξη του διαδικτύου έχει δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη του σκακιού, καθώς οποιοσδήποτε μπορεί εύκολα, γρήγορα και οποτεδήποτε να βρει αντίπαλο για μια παρτίδα μέσω διαδικτύου.Παρακάτω αναλύουμε τα πιο σημαντικά site που μπορεί κάποιος να παίξει  online σκάκι.

 chess.com

online skakiΤο chess.com πλησιάζει το εντυπωσιακό νούμερο των 15 εκ. μελών και είναι αναμφίβολα το δημοφιλέστερο site για online παρτίδες. Έχει αναβαθμιστεί πολύ ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια. Προσφέρει δωρεάν την απλή συνδρομή αλλά όσοι κάνουν αναβάθμιση έχουν πρόσβαση σε απεριόριστα τακτικά προβλήματα, βίντεο, διαλέξεις, στατιστικά κ.α. Είναι ιδανική επιλογή για αρχάριους σκακιστές που θέλουν να συνδυάσουν την διασκέδαση να παίζουν online παρτίδες σκάκι με προπόνηση. Έχει όλους τους χρόνους σκέψης, από bullet μέχρι 1 μέρα ανά κίνηση του κάθε παίκτη.


ICC

icc skaki onlineΤο ICC (Internet chess Club)  θεωρείται το πληρέστερο portal για online παιχνίδια σκάκι.

Έχει πολύ μεγάλο αριθμό κορυφαίων σκακιστών GM και IM. Απευθύνεται κυρίως σε προχωρημένους σκακιστές που αναζητούν υψηλό επίπεδο προπόνησης και ανταγωνισμού. Απαιτείται εγκατάσταση προγράμματος, το οποίο όμως είναι πολύ εύχρηστο με πολλές δυνατότητες.

 
ChessCube

Το ChessCube έχει 1,5 εκατ. χρήστες και έχει την δυνατότητα για συμμετοχή σε εκατοντάδες τουρνουά που διεξάγονται καθημερινά. Δίνει έπαθλα, τα λεγόμενα cubits, που είναι το “νόμισμα” της πλατφόρμας. Τα cubits μπορούν να εξαργυρωθούν στο online κατάστημα που διαθέτει πλήθος προϊόντων.


Lichess

Το Lichess ξεχωρίζει για το ότι είναι δωρεάν και επίσης γιατί μπορεί να γίνει embedded και να παίζει κάποιος παιχνίδια σκάκι online μέσω άλλου site. Έχει αναπτυχθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν πλέον και ορισμένοι ισχυροί παίκτες και επίσης έχει και εργαλεία  σκακιστικής προπόνησης.

 

FICS

Το FICS (Free Internet Chess Server) είναι όπως φαίνεται και από το όνομα, εντελώς δωρεάν. Αποτελεί έναν από τους παλαιότερους σκακιστικούς server. Είχε φτιαχτεί ουσιαστικά ως “απάντηση” στο εμπορικό ICC. Αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φίλους του “φυτευτού” καθώς έχει την μεγαλύτερη κοινότητα. Δεν κατάφερε ποτέ όμως να προσελκύσει κορυφαίους σκακιστές και ο ανταγωνισμός πάνω από επίπεδο 2000 μειώνεται δραματικά.

 

Playchess

playchess online paixnidia skakiΤο Playchess είναι η πλατφόρμα για onine παιχνίδια σκακιού από την Chessbase, που αποτελεί το πιο δημοφιλές σκακιστικό πρόγραμμα. Μπορεί να υπάρχουν λιγότεροι ισχυροί παίκτες συγκριτικά με το ICC, αλλά έχει το ίδιο interface με το πρόγραμμα της Chessbase και του Fritz, κάνοντάς το πιο εύχρηστο για πολλούς χρήστες του.


GameKnot

Το GameKnot έχει πάνω από 1 εκατ. χρήστες, αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους server online σκακιού αλληλογραφίας και είναι δωρεαν για όλους. Έχει αρκετά φιλικό user interface και υπάρχει βάση με αποθηκευμένα παιχνίδια, αναλυμένες παρτίδες, συνδυασμούς κτλ.

 

Red Hot Pawn

Το Red Hot Pawn αποτελεί σκακιστικό site μόνο για σκάκι δι αλληλογραφίας. Έχει δωρεάν σύνδεση για την μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών αλλά και συνδρομή για περισσότερες δυνατότητες.


Όλα τα παραπάνω site έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η τελική επιλογή εξαρτάται από τι παιχνίδια online σκάκι θέλει ο χρήστης, από το κόστος και επίσης από τον αριθμό των παικτών σε κάθε επίπεδο. Σε γενικές γραμμές οι 3 καλύτερες και δημοφιλέστερες επιλογές αυτή τη στιγμή κατά σειρά είναι το chess.com , το ICC και το playchess.com.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε: