Το σκάκι, ως παιχνίδι με διευρυμένη στρατηγική και τακτική σκέψη, απαιτεί ένα σύνολο συγκεκριμένων αρχών που θα καθοδηγήσουν την προσέγγισή σας σε κάθε παρτίδα. Οι παρακάτω κανόνες αποτελούν θεμέλιο για κάθε σκακιστή, ανεξαρτήτως επιπέδου, και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας σταθερής σκακιστικής στρατηγικής.


 

σκακι στρατηγικες για αρχαριους

Το σκάκι, πέρα από ένα από τα πιο διαδεδομένα παιχνίδια στον κόσμο, αποτελεί ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για τους μαθητές. Στην Ακαδημία Σκάκι, πιστεύουμε στις σημαντικές εκπαιδευτικές δυνατότητες του σκακιού και είμαστε πεπεισμένοι ότι τα παιδιά, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από την εκμάθησή του.

Αναλαμβάνουμε τη συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε προσιτό κόστος, προκειμένου να προσφέρουμε μαθήματα σκακιού σε Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία. Με τη συνεργασία αυτή, αποσκοπούμε στην εισαγωγή των παιδιών στον συναρπαστικό κόσμο του σκακιού, αλλά και στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που ενισχύει την κριτική σκέψη, τη συγκέντρωση, τη φαντασία και την ικανότητα λύσης προβλημάτων.

 

Στα τέλη του 2020, μια σαγηνευτική μίνι σειρά εντυπωσίασε τον κόσμο, μαγεύοντας τους θεατές με τη συναρπαστική ιστορία, τα εκπληκτικά οπτικά εφέ και, κυρίως, την εξερεύνηση του περίπλοκου κόσμου του σκακιού. Το "The Queen’s Gambit" με την ελληνική μετάφραση “Το Γκαμπί της Βασίλισσας” έκανε γρήγορα παγκόσμια αίσθηση, κερδίζοντας την αναγνώριση των κριτικών και αιχμαλωτίζοντας τις καρδιές τόσο των φίλων του σκακιού όσο και των απλών θεατών.

Αυτό το άρθρο εμβαθύνει στη λαμπρότητα της σειράς "Το Γκαμπί της Βασίλισσας" και αναδεικνύει γιατί είναι εξαιρετική επιλογή να το παρακολουθήσει όποιος έχει πάθος και αγάπη για το σκάκι.

 

το γκαμπι της βασιλισσας σειρα

 

Η ψηφιακή εποχή έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε και ο κόσμος του σκακιού δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα διαδικτυακά μαθήματα σκακιού έχουν αποκτήσει δημοτικότητα ως ένας βολικός και αποτελεσματικός τρόπος για τους ανερχόμενους σκακιστές να βελτιώσουν το παιχνίδι τους και να επεκτείνουν τις γνώσεις τους.


διαδικτυακα μαθηματα σκακιου online

 

Το σκάκι αρχίζει να μπαίνει πλέον και επίσημα ως μάθημα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, μέσω των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Σύμφωνα με τον σύμβουλο Α΄ΙΕΠ – υπεύθ. Εργαστηριακών δεξιοτήτων, Ευθύμιο Σταμούλη, πέρα από τις ψηφιακές δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην εποχή μας, χρειάζεται και στρατηγική σκέψη και ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Όλα αυτά δεν καλλιεργούνταν επαρκώς μέσω των προγραμμάτων σπουδών και τα εργαστήρια δεξιοτήτων αυτό ακριβώς προσπαθούν να κάνουν, και μέσα από το σκάκι, ώστε τα παιδιά να γίνουν ικανοί πολίτες του μέλλοντος.

 

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Επιτροπής της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Στάθης Ευσταθόπουλος, είναι πολύ σημαντικό να ενταχθεί το σκάκι στα σχολεία, καθώς έχει αποδειχτεί σε επιστημονικές μελέτες το πόσο καλό κάνει ιδιαίτερα στα παιδιά μικρής ηλικίας. Είναι γνωστές εξαλλου και επιστημονικά αποδεδειγμένα τα οφέλη από την ενασχόληση με το σκάκι. Πρόκειται για όραμα αρκετών χρόνων, ενώ η 1η προσπάθεια να ενταχθεί στα Δημοτικά σχολεία, έγινε το 2013 όταν η Σταυρούλα Τσολακίδου, αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στα κορίτσια ηλικίας 14 ετών. 

 

Η Ακαδημία Σκάκι, λειτουργεί πρόγραμμα εκμάθησης σκακιού μέσω της συνεργασία της με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε πολλά Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία σε όλη την Αθήνα. 

Όσοι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων ενδιαφέρονται να εντάξουν το σκάκι ως εξωσχολική δραστηριότητα των μαθητών μπορούν να επικοινωνήσουν στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή στο τηλ. 6977220309.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε: